top of page

RECEPT: APPLE OATMEAL PIE

Občas si říkám, jestli už to s těmi recepty na koláče, obsahující jablka, skořici a ovesné vločky nepřeháním. Ale když to jsou jednoduše moje neeeejoblíbenější kombinace. Takže se na mě nezlobte! Když jsem minulý týden narazila na YouTube na podobný recept, nejdříve se mi ani nechtělo věřit, že by to tímto stylem mohlo fungovat. To bych nebyla já, abych ale ingredience trošku nevylepšila a nechodila koláč do zdravého kabátku. A světe div se, ono to opravdu fungovalo! Na svět tak přišel tento epesní, jablky s bílkovinami nacpaný, vrstvený apple oatmeal pie!


Pokud budete mít u postupu pocit, že to snad ani nemůže fungovat, je to normální - měla jsem ho taky. Ale fungovalo to

N E J L Í P.


Tak se pojďme podívat na recept!



Budete na něj potřebovat:

- 100 g proteinu (já použila vanilku od Aktinu)

- lžíci skořice

- cca 70 g erythritolu krystal (případně třtinový cukr)

- 5 velkých jablek

- 1 citron



1. Ve velké míse si smícháme suché ingredience - ovesné vločky, ovesnou mouku, protein, 50 g sladidla a lžíci skořice.



2. Jablka si oloupeme a nahrubo nastrouháme. Následně do nich přidáme šťávu z jednoho citrónu.



3. Formu na koláč (já mám 25 cm) vyložíme pečícím papírem a následně do ní nastrouháme cca 30 g chlazeného ghíčka. Na máslo následně nasycené cca 3 lžíce suché směsi, rovnoměrně ji rozprostřeme a na máslo lžící zatlačíme.


4. Následně do formy rozprostřeme třetinu jablek (i se šťávou, chceme, aby se suchá směs hezky nasákla). Na jablka pak půjde třetina zbylé suché směsi, pak druhá třetina jablek, druhá třetina směsi a nakonec zbytek jablek a zbytek suché směsi. Vytvoříme tak 3 vrstvy jablek a čtyři vrstvy suché směsi (ta spodní je nejmenší). Snad to dává smysl :D



5. Následně na koláč nastrouháme 50 g chlazeného ghí másla a na něj rovnoměrně nasypeme 2 lžíce cukru (erythritol krystal/třtinový cukr) - cca 20 g.


6. Koláč pečeme cca 35-40 minut (než nám nahoře máslo zezlátne) na 180 stupňů. Upečený koláč necháme asi hodinku vychladnout a můžeme servírovat! 😍



Mně neskutečně připomínal štrůdl s drobenkou, nebo něco podobného. A pokud takové věci taky milujete, určitě ho musíte vyzkoušet!




Pokud se rozhodnete apple oatmeal pie vyzkoušet, určitě mi nezapomeňte dát vědět na mém Instagramu.

Přeji dobrou chuť ❤️

L.




7 839 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page