top of page

RECEPT: CREAMY VEGAN AVOCADO PASTA

Přestože u mě v jídelníčku ve slané kuchyni vyhraje obvykle velice tradiční jídlo ve stylu bílkovina (maso, tofu, vajíčka) + sacharidy (těstoviny, rýže, batáty) + zdroj tuku (olej, avokádo, oříšky) a zelenina, čas od času zkusím vykouzlit i něco úplně nového. Na krémové těstoviny jsem měla chuť už několik týdnů, ale vím moc dobře, že z těch smetanových mi bývá vždycky šíleně těžko, proto jsem se pokusila vymyslet lehčí a taky zdravější alternativu. Vzniklo tohle nádherné jídlo plné chutí, vlákniny, vitamínů a nutrientů, na kterém si zároveň pochutná i každý, který se vyhýbá živočišným produktům.


Avokádo, kešu oříšky, česnek, brokolice, hromada bílkovin díky luštěninám... tohle vše najdete v novém receptu! Tak se na něj pojďme podívat.



Budete na ně potřebovat (na 4 porce):

- 1 avokádo

- polovina brokolice

- šťávu z půlky citronu

- 160 ml rostlinného mléka (já použila ovesné Nemléko)

- hrst sušených rajčat

- čerstvá cherry rajčata

- sůl, pepř a česnek (můžeme použít čerstvý orestovaný)


- 4 porce těstovin (já použila cizrnové z Aktinu, které narozdíl od klasických obsahují méně sacharidů a více bílkovin)



1. Nejprve nakrájíme brokolici na malé kousky, které cca 8-10 minut povaříme ve vodě. Zárověň kešu oříšky nasypeme do misky/hrničku, zalijeme je horkou vodou a necháme 10 minut odstát.



2. Ve vyšší misce si smícháme všechny ingredience na omáčku - namočené kešu oříšky (bez vody), avokádo, olivový olej, citronovou šťávu, mléko, špetku pepře, sůl, půl lžičky česneku a uvařenou brokolici.



3. Všechno spolu rozmixujeme na hladké pyré. Já použila Nutribullet, ale určitě poslouží i tyčový mixér.



4. Těstoviny si uvaříme podle návodu. Uvařené těstoviny smícháme s omáčkou, sušenými rajčaty a můžeme servírovat. Já je ještě ozdobila čerstvými cherry rajčaty, sezamem a avokádem.



Pokud se rozhodnete tyhle parádní krémové vegan těstoviny vyzkoušet, určitě mi nezapomeňte dát vědět na mém Instagramu.

Přeji dobrou chuť ❤️

L.



3 179 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page