top of page

RECEPT: VEGAN CHOCOLATE PEANUT BUTTER CUPCAKES

Spojit hořkou čokoládu a křupavé arašídové máslo nemůže být snad nikdy špatný nápad. A rozhodně to nebyl špatný nápad ani v těchto čokoládovo-arašídových veganských cupcakes, které i velice jednoduše uděláte v bezlepkové verzi. Nadýchané, vláčné, plné chuti... uvidíte, že se po nich v kuchyni jen zapráší! 🤤



Na 10 kousků budete potřebovat:

- 100 g ovesné mouky (pro bezlepkovou variantu použijte bezlepkovou ovesnou mouku)

- 250-300 ml rostlinného mléka (já použila mandlové Nemléko)

- 20 g vysokoprocentní hořké čokolády



Na frosting:

- 70 g rostlinného jogurtu (já použila mandlový Nejogurt)



1. Ve velké míse smícháme všechny suché ingredience - obě mouky, kypřící prášek a kakao. Následně k suché směsi přidáme i tekuté složky - arašídové máslo, mandlové mléko a javorový sirup a vše pořádně promícháme to tužšího těsta. Nakonec do těsta vmícháme i hořkou čokoládu nasekanou na malé kousky.


2. Troubu si předehřejeme na 180 stupňů a připravíme si košíčky na muffiny. Já použila silikonové, které jsem jemně vyšplíchala kokosovým olejem ve spreji. Samozřejmě můžete použít i ty jednorázové papírové. Košíčky naplníme těstem a dáme je péct na cca 15-20 minut do předem vyhřáté trouby. Délka pečení bude různá u každé trouby, proto doporučuji péct do té doby, než se těsto přestane lepit na špejli. Upečené muffiny necháme vychladnout.



3. Mezitím si připravíme frosting - polevu na cupcakes, která je velice jednoduchá. V misce jen smícháme všechny čtyři ingredience. Výsledný krém by měl být dost tuhý, aby nám po cupcakes nestékal dolů.



4. Jakmile nám muffiny vychladnou, můžeme je začít zdobit krémem. A máme hotovo!




Pokud se rozhodnete tyhle parádní veganské cupcakes vyzkoušet, určitě mi nezapomeňte dát vědět na mém Instagramu.

Přeji dobrou chuť ❤️

L.




2 526 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page