top of page

RECEPT: BATÁTOVO-MANDLOVÉ BROWNIES

Na světě nepobíhá moc lidí, kteří by neměli rádi čokoládu. Znáte takový ten pocit, když na ni máte opravdu šílenou chuť, ale zároveň byste si rádi dopřáli spíše nějakou zdravou dobrotu? Dnes se s vámi chci podělit o naprosto báječný recept na mandlovo-batátové vláčné brownies, které zaženou jakékoliv chutě na sladké a ještě do sebe dostanete hromadu kvalitních živin a zdravých tuků.


Po těchto brownies se olizoval i Adam a to se většinou u dezertů, které neobsahují hromadu cukru, nestává 😅. Vláčné díky batátovému pyré, s kousky křupavých mandlí a parádní hořké čokolády… po těchto brownies se budete olizovat až za ušima!



Budete na ně potřebovat:

- 1 větší batáta nebo cca 300 g batátového pyré

- 3 vejce

- 25 g mandlí (plátků)



Postup:


1. Nejdříve si připravíme batátové pyré. Jednou možností je si celou batátu jemně propíchat vidličkou, zabalit ji do alobalu, upéci v troubě na 180 stupňů cca hodinu, následně ji nechat vychladnout, oloupat a rozmixovat na pyré. Druhou možností je batátu oloupat, nakrájet na menší kostky, uvařit ve vodě cca 20-25 minut, následně scedit a rozmixovat na pyré.


2. Ve velké misce smícháme všechny suché ingredience - mandlovou a ovesnou mouku, kakao a kypřící prášek.


3. Ve vyšší nádobě společně rozmixujeme všechny tekuté ingredience - vejce, čekankový sirup, mandlové máslo a batátové pyré.


4. Tekutou směs postupně přilíváme k té suché a vytvoříme jednotné těsto. Nakonec vmícháme mandlové plátky a hořkou čokoládu nasekanou na malé kousky.



5. Brownies pečeme ve čtvercové formě (buď v silikonové, nebo s pečícím papírem) na 180 stupňů asi 30 minut (dokud se nám těsto nelepí na špejli, ale zároveň by nemělo být úplně popraskané a přepečené, aby zůstalo vláčné).




6. Brownies po upečení necháme zcela vychladnout. Následně můžeme směle podávat! 😍


Dobrou chuť!



Brownies jsem nakrájela na 16 menších kousků. Na jeden pak vychází asi 136 kcal, 10 g sacharidů, 8 g tuků a 5 g bílkovin.




Pokud se rozhodnete brownies vyzkoušet, určitě mi o tom nezapomeňte dát vědět u mě na Instagramu!


P.S. - Doporučuji brownies kombinovat s flat white. Opravdu neskutečné kombo! #LucieApproved


Papa, L.




3 761 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page