top of page

TIPY, JAK BÝT VÍCE EKOLOGICKÝ

Před dvěmi týdny jsem měla tu čest přesně na toto téma vyzpovídat známou tvář tohoto tématu youtuberku a autorku knih Veganův průvodce a Eko průvodce Karolínu Rathousovou, známou spíše jako Dewii. Vznikla z toho 90 minut dlouhá epizoda mého podcastu The Healthy Tapes, která je doslova napěchovaná hromadou velice praktických tipů na to, jak být šetrnější k planetě Zemi.


S Dewii jsme se primárně věnovaly čtyřem okruhům a to jídlo, odpad, kosmetika a oblečení. Nemůžu vám víc než doporučit si celou epizodu poslechnout a dozvědět se, jaké malé kroky můžeme všichni postupně zařazovat do svého životního stylu a být více ekologičtí. Každý z nás si z této epizody může odnést něco jiného, rozhodně to nemá být apelem, abychom ihned všichni začali být ve všem dokonalí a už nikdy si to kafe v kelímku z kavárny nevzali, nebo si nikdy nekoupili nové triško v H&Mku. Podle mě je ale dobré se nad tímto vším zamyslet, mít k tomu ty informace, něco málo o tom vědět a jak s tím každý z nás bude dál zacházet, je už jen a pouze na nás.


Celou epizodu "Dewii a její tipy, jak být víc eko" najdete ZDE, případně na ostatních platformách přímo ve vašich telefonech jako jsou Apple Podcasts, Spotify, Google Podcasts, Stitcher nebo Podcast Addict.



V podcastu s Dewii zmiňujeme hromadu značek, obchodů a eshopů, které tuto tématiku taky řeší, kde ráda nakupuje a proto jsem se rozhodla vám to prostřednictvím tohoto článku dát všechno dohromady, abyste to i s prokliky měli hezyk na jednom místě, jelikož v popisku podcastu by to vytvořilo akorát obrovský zmatek 😄 U některých jsem ještě dohledala další tipy a možnosti, které s tématem souvisí a mohly by vám pomoci, nebo vás zajímat.



Aplikace, které se zabývají záchranou jídla:


Bezobalové prodejny:

- Bezobalu - Praha

- Nebaleno - Praha

- Neobaleno - Praha

- Nasyp si - Brno

- Zvaž to - Brno

- Bez Obalu - Ostrava




Bezobalová domácnost, zero waste:

- a mnohem víc dalších, stačí zadat zero waste eshop do vyhledávače



Oblečení a zmiňovaní značky:

- second handy


Kosmetika a zmiňované značky:

- bezobalové prodejny obvykle nabízí běžné kosmetické potřeby (mýdla a další)


Hromadu zero waste produktů, přírodní kosmetiky a produktů pro ekologickou domácnost najdete i na Aktinu,

- ekologická domácnost (prací gely, prostředky na nádobí, na úklid atd.)



Knihy:



Poslechli jste si podcast? Jak se vám líbíl? Je nějaký tip, který byste rádi dodali, nebo značka, která vám tady určitě chybí?


Dejte mi vědět na mém Instagramu! 🌱


Tak se pojďme o tu naši planetu hezky starat.


Mějte se krásně! Pa, L. 💚



2 055 zobrazení1 komentář

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page