top of page

RECEPT: THE BEST VEGAN PROTEIN PANCAKES

Jak asi hromada z vás ví, maso a celkově všechny živočišné produkty jsem začala v posledním roce maličko omezovat. O tom, proč tak dělám, se ale dneska bavit nebudeme. Dneska vám totiž ukážu recept na ty nejlepší veganské lívance, které u mě ve snídaňovém žebříčku hravě strčily ty normální do kapsy. Dlouho jsem si myslela, že nadýchanou a vláčnou konzistenci těsta bez vajíček nevytvořím, ale opak je pravdou! S jejich příchutí si můžete hrát jak se vám zachce - stačí přidat protein dle vlastní libosti, případně koření/kakao/chia.... cokoliv, na co budete mít chuť.


Já vytvořila coconut pecan apple příchuť, ale den na to jsem měla salted caramel/maca a byly naprosto stejně boží. Tak se na ně pojďme podívat!



Na jednu porci budete potřebovat:

- 20 g rostlinného proteinu (Forky's protein) - možné nahradit i syrovátkovým

- 50 g jablečného pyré

- 8 g rozpuštěného kokosového oleje

- špetka skořice


Na lívance:

- ovoce



Příprava nám zabere asi 15 minut a je opravdu jednoduchá!


1. Nejdříve si v misce smícháme ovesné vločky s ovesnou moukou. Já použila bezlepkové verze, ale bude to fungovat stejně i s klasickými. Přimícháme protein, špetku kypřícího prášku a vše pořádně smícháme dohromady.


2. Přidáme jablečné pyré, kefír z kokosového mléka (případně rostlinné mléko, kravské mléko či kefír) a vše společně pořádně promícháme. Do těsta přidáme pár lžic vody, aby bylo tak akorát tekuté - stále by ale mělo být docela hutné.



3. Rozehřejeme si teflonovou pánev, kterou si můžeme vystříkat kokosovým olejem ve spreji, pokud máme strach, že by se nám těsto mohlo na pánev lepit. Cca 8mm tlusté lívance dáme smažit na pánev až do té doby, než začnou vypadat po krajích hotově. Cca 2-3 minuty to z každé strany zabere.



4. Mezitím si můžeme připravit topingy na lívance. Já použila kokosové chipsy, jablko, pekanové ořechy, čekankový sirup a trošku arašídového másla.


5. Jakmile se nám všechny lívance udělají, dozdobíme je a můžeme si pochutnávat!




Na jednu porci (bez topingů) vychází 496 kalorií, 55 g sacharidů, 17 g tuku a 24 g bílkovin.



Pokud se rozhodnete lívance vyzkoušet, určitě mi nezapomeňte dát vědět na mém Instagramu.


Přeji dobrou chuť ❤️

L.



4 359 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page