top of page

RECEPT: PB BANANA BREAD

Kdo by nemiloval banánový chlebíček? A kdo by nemiloval arašídové máslo? 🥰 A co takhle, když se tyhle dvě báječné věci spojí v jednu a vznikne: a) banánový chlebíček s arašívovým máslem a nebo za b) oříškové máslo s příchutí banánového chlebíčku? Co z toho je pak lepší? To je podle mě otázka za zlatého bludišťáka, ale obě tyto věci jsou tak dokonalé, že byste je měli vyzkoušet. Ať už Cheat Spread od @r3ptile, tak můj recept na vláčný a voňavý banana bread!


Vždycky, když mi doma zůstanou polotmavé banány, místo toho, abych je oplakala, spíše mé srdíčko zahopsá radostí. To je pro mě totiž znamení, že z nich vznikne něco lahodného. Stejně jako minulou neděli, kdy jsem z nich vyzkouzlila už poněkolikáté můj oblíbený recept na banánový chlebíček, přidala k němu trošku arašídového másla ve stejné příchuti, čokoládové kousky a vzniklo doslova #nebevhubě. Obvykle, když něco většího peču, dám si 1-2 kousky a o zbytek se podělím s blízkými. Víte ale, co se stalo s tímto chlebíčkem? Až na jeden kousek jsem ho celý spořádala SAMA a to za necelé dva dny! 😅 Ano, přesně takhle je dobrý. A to je ten důvod, proč si tento recept určitě nemůžu nechat jen pro sebe a rozhodla jsem se ho pro vás sepsat.



Ingredience:

- 3 zralé banány

- 50 g krystalového nebo práškového xylitolu (přírodní sladidlo) - můžeme nahradit i jiným sladidlem (med, kokosový cukr atd.)

- 2 lžičky skořice

- 200 ml rostlinného či klasického mléka (já použila neslazené mandlové)




1. Ve vyšší misce si rozmixujeme banány s arašídovým máslem, Cheat Spreadem a s mlékem. Kousek banánu jsem si dala bokem na ozdobení chlebíčku.


2. Ve velké misce smícháme všechny suché suroviny - ovesné vločky, ovesnou mouku, skořici a kypřící prášek.


3. Tekutou směs postupně smícháme se suchou a vytvoříme těsto, které by nemělo být úplně tekuté. Do těsta vmícháme čokoládové kousky. Těsto si přelejeme do formy na chlebíček, kterou jsme si předem vystlali pečícím papírem. Následně ho ozdobíme zbytkem banánu a pár čokoládovými dropsíky.  



5. Banánový chlebíček pečeme na 180 stupňů asi 30-35 minut. Po té cca půlhodince můžeme zkusit do těsta zabořit špejli a pokud se na ni již těsto nebude lepit, chlebík je hotový.


6. Upečený chlebík necháme zcela vychladnout a následně můžeme podávat buď samotný, nebo namazaný další dávkou arašídového másla 🤤




Na jeden kousek (chlebík jsem nakrájela na 12 stejných kousků) pak vychází cca 167 kalorií, 19 g sacharidů. 7 g tuku a 7 g bílkovin.


Věřte mi, že touto dobrotou překvapíte i ty, co třeba zdravým dobrotám neholdují. Pro mě je banánový chlebík něco, co často peču na různé návštěvy či akce a vždy se po něm jen zapráší. To mě přivádí k tomu, že jeden asi ještě rychle večer upeču na zítřejší #JeduNaVýkon kemp! 😍


Pokud se rozhodnete recept vyzkoušet, určitě mi o tom nezapomeňte dát vědět na mém Instagramu (@luciemin).


Dobrou chuť! ❤️

L.



16 809 zobrazení1 komentář

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page