top of page

RECEPT: JABLEČNÉ PLACKY

Aktualizováno: 5. 8. 2022

Jablko patří mezi má nejoblíbenější ovoce a v mé kuchyni už si našlo své místo hned v několika receptech. Tyto jablečné placky jsem ladila k dokonalosti nějakou dobu a i když jste po mě chtěli recept v posledních měsících už několikrát, zatím jsem si ho nechala pro sebe, neustále upravovala poměry, ingredience a hledala, jaká kombinace udělá tyto na povrchu křupavé a uvnitř vláčné sladké placky těmi nejlepšími!


Pevně věřím, že se mi to už konečně povedlo a já se s vámi konečně můžu podělit o recept na tuto božskou dobrotu.


Budete potřebovat:

- 150 g nahrubo nastrouhaného jablka

- 1 vejce

- špetka skořice



1. Nastrouhané jablko (nezbavujeme vody) smícháme s vajíčkem a následně přidáme ovesnou mouku, smíchanou s kypřícím práškem. Nakonec přímícháme do těsta i ovesné vločky a skořici.


2. Vše důkladně promícháme, přidáme proteinový nápoj (případně proteinový prášek) a pokud je potřeba, přidáme do těsta i trošku vody. Pokud jsme nepřídávali nápoj, ale protein v prášku, bude potřeba vody maličko více. Těsto by ale nemělo být tekuté, spíš naopak tužší, aby pak i placky byly pěkně "thick" = husté.


3. Teflonovou pánev si rozhehřejeme, můžeme ji pomazat troškou kokosového oleje, aby nelepila. Následně nabereme těsto velikosti asi na jednu polévkovou lžíci a smažíme placky jako palačinky.


Já je podávala s bílým jogurtem, medem, skořící a troškou jablíčka. Jen na to vzpomínám, tak se mi sbíhají slny!



Na celou porci vychází asi 494 kcal, 65 g sacharidů, 15 g tuku a 24 g bílkovin.


Díky celkem vysokému obsahu sacharidů jsou vhodné jako předtréninkové či potréninkové jídlo, já si je ale občas dělám i msto svého večerního koláčku.


Veškeré trvantlivé suroviny použité v tomto receptu jsem vám naházela do seznamu, abyste je nemuseli složitě hledat: bit.ly/Suroviny_JablecnePlacky


Pokud se rozhodnete recept vyzkoušet, určitě mi nezapomeňte dát na Instagramu vědět!


Dobrou chuť <3 L.


25 995 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page