top of page

RECEPT: DROBENKOVÝ KOLÁČ S TVAROHEM

Když se řeknou dorty a koláče, obvykle mě to nechá docela chladnou. Čemu ale rozhodně neumím říct ne, jsou buchty s tvarohem nebo jablky. No a co takhle, když se obě dvě tyto věci spojí dohromady? 😍 Nedávno jsem na návštěvu chtěla vyzkoušet upéct něco nového a vznikl tak tento jednoduchý a naprosto parádní drobenkový koláč ve zdravějším kabátku a to právě s tvarohem a jablky.



Budete na něj potřebovat:


Na drobenku:


Na tvarohovou náplň:


Navíc ještě:


  1. Nejprve si připravíme směs na drobenku. Ve větší misce si smícháme všechny mouky se lžičkou kypřícího prášku. Následně přimícháme i sladidlo nebo cukr. Po lžících přidáváme i jemně ztuhlý kokosový olej (ne tekutý) a vypracujeme v rukou sypké těsto, které rozdělíme na dvě stejně velké části.

  2. Nyní si připravíme tvarohovou směs. Tvaroh smícháme s proteinem, cukrem/sladidlem a dvěmi vejci. Vše společně pořádně promícháme, až nám vznikne tekutější směs.

  3. Nyní si připravíme formu na koláč, kterou si vysteleme pečícím papírem. Následně do ní vložíme první část droběnkového těsta a zamačkáme ji rovnoměrně po celém dně.

  4. Na drobenkovou směr nalejeme směs tvarohovou. Jablka si nakrájíme na tenké plátky a rovnoměrně je rozporstřeme po tvarohové směsi. Vše zasypeme jemnou vrstvou skořice a následně nahoru nadrobíme zbytek drobenky.

  5. Pečeme na 180 stupňů asi 40 minut, dokud nám drobenka nahoře nezezlátne. Upečený koláč necháme vychladnout a následně můžeme podávat! Dobrou chuť ❤️



Pokud se rozhodnete drobenkový koláč s tvarohem a jablky vyzkoušet, určitě mi nezapomeňte dát vědět na mém Instagramu.


Přeji dobrou chuť ❤️


L.





S receptem jsem se inspirovala na Aktinu.

6 396 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page