top of page

RECEPT: BLUEBERRY PROTEIN MUFFINS

Mám tu někoho, kdo měl taky v dětství závislost na borůvkových muffinech? Hlavně třeba na těch ze Starbucksu? Haha, já je naprosto milovala. Vláčné, nadýchané a díky borůvkám šťavnaté, za mě hravě do kapsy strčí všechny jejich čokoládové bratry! Rozhodla jsem se jim vyčarovat maličko zdravější kabátek, přidat do nich trošku víc bílkovin a voilá - vznikli tito krasavci. Příprava je opravdu jednoduchá, navíc provoní celý byt a uvidíte, že by oproti klasickým rozdíl nikdo ani nepoznal.



Budete na ně potřebovat:



1. Nejprve si do vyšší misky, nebo mixéru, nachystáme mokré ingredience - banán, vajíčka, jogurt, čekankový sirup, olej a vše společně rozmixujeme.



2. Následně si do větší misky připravíme ingredience suché - mouky, protein a kypřící prášek a vše společně smícháme.


3. Do misky se suchými ingrediencemi postupně přilíváme směs tekutou a vše pořádně společně promícháme na tekutější těsto. Nakonec vmícháme i borůvky.



4. Těsto rovnoměrně rozdělíme do dvanácti formiček na muffiny, každý z nich jemně posypeme kokosovým cukrem a dáme píci do trouby, rozehřáté na 180 stupňů na cca 15-20 minut, dokud nejsou muffiny nahoře pěkně zlatavé.




5. Upečené muffiny necháme stranou vychladnout a můžeme podávat!



Na jeden borůvkový muffin (celkem 12 kousků) pak vychází 147 kalorií, 14 g sacharidů, 6 g tuku a 7 g bílkovin.




Pokud se rozhodnete moje borůvkové muffiny vyzkoušet, určitě mi nezapomeňte dát vědět na mém Instagramu.

Přeji dobrou chuť ❤️

L.





6 229 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page