top of page

RECEPT: PLNĚNÉ POHANKOVÉ CREPES

Včera byl tak moc akční a nabitý den, že když jsem večer ulehla do postele, už jsem myslela na to, co dobrého si udělám další, pomalé nedělní, ráno k snídani. Jelikož jsem v sobotu stihla odzvedat vzpěračské závody a dát si závodní PR na trh 70 kg a odpoledne pak odjet část kvalifikace na červencové crossfitové závody Berlin Throwdown, měla jsem ráno obrovskou chuť doplnit kalorie něčím sladkým, ale zároveň nutričně hodnotným.


Nakonec to vyhrály naprosto skvělé pohankové crepes, plněné proteinovým pudingem od Ehrmann, posypané arašídy a jahodami. A bože, to byla taková dobrota! Takový recept si určitě nemůžu nechat pro sebe.


Už přemýšlím, že si je dnes udělám i na večeři :D


Na 1 porci (4 střední palačinky) budete potřebovat:

- 1 vejce

- 150 ml mléka (já použila odtučněné)

- volitelné: na ochucení palačinek bezkalorické kapičky/stevie


Na náplň:

- 100 g pudingu Ehrmann (příchuť dle preferencí)


Nahoru:

- jahody



1. V shakeru si pořádně rozmícháme pohankovou mouku, vajíčko a mléko. Já vše ještě rozšlehala mixérem, aby v těstě nebyly žádné hrudky. Nakonec jsem přidala dvě kapičky vanilkových bezkalorických kapek pro chuť.


2. Rozpálíme si teflonovou pánev, můžeme si ji jemně pomazat kokosovým olejem, aby se nám palačinky nelepily. Doprostřed pánve dáme asi 2 lžíce těsta a rozprostřeme ho po celé pánvičce. Smažíme dokud není palačinka víceméně hotová a pak ji jen na chviličku obrátíme, aby byla dozlatova z obou stran.





3. Hotové palačinky potřeme pudingem (trošku si ho necháme ještě na polití) a nadvakrát je zohneme.


4. Zbylý puding jemně naředíme vodou, aby byl trošku tekutý, pokácáme jím palačinky, přidáme nadrcené arašídy, jahody a voilá - máme hotovo!



Jen pár ingrediencí, asi 15 minut času a neskutečná snídaně je na stole. Já se olizovala až za ušima!


Pokud se rozhodnete recept vyzkoušet, určitě se se mnou o to nezapomeňte podělit na Instagramu (@luciemin) a přeji vám dobrou chuť <3


Pa, L.



2 441 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page