top of page

NEW YEAR'S RESOLUTIONS


Nový rok. Nové začátky. Nové výzvy. Takhle jsem to už dlouho nevnímala. Když mi bylo kolem osmnácti, dávala jsem si novoroční předsevzetí každý rok. Přemýšlím, zda se mi vůbec někdy podařilo je dodržet. Zhubnout. Začít se víc hýbat. Držet tu a tu šílenou dietu. Vydrželo mi to tak do února a pak jsem zajela zpět do svých kolejí. Myslím si, že pokud chce člověk začít něco udělat, udělat nějakou změnu, měl by začít HNED. Nečekat na pondělí, úplněk, nebo nový rok. Letos se mi ale na leden sešlo hned několik věcí, co bych chtěla začít dělat, změnit nebo čeho bych chtěla v roce 2019 dosáhnout.


Proto jsem si řekla, proč po pěti letech nedat zase pár novoročním předsevzetím šanci? Šla jsem na to ale jinak, než dřív. Nastavila jsem si jich jen pár, zato jsou pro mě určitě dosažitelné. To je první vlastnost, kterou by podle mě předsevzetí každého z nás mělo mít. Stát se milionářem, procestovat svět, mít postavu jako supermodelka... pojďme si sáhnout do svědomí a říct si, zda toho vlastně můžeme vlastním snažením dosáhnout? Pokud by se nestal zázrak a my nevyhráli loterii, tak s největší pravděpodobností ne. Naše cíle a předsevzetí by proto určitě měly být takové, abychom jich postupnými kroky a snahou byli v daném časovém úseku schopni dosáhnout.


Další vlastnost, kterou by podle mě měly mít, je měřitelnost. Chci zhubnout. Kilo, nebo dvacet? Chci začit cvičit. Jednou, nebo desetkrát do týdne? Chci víc číst. Knížku měsíčně, nebo ročně? Na konci roku bychom měli být schopni posoudit, zda jsme cíle dosáhli, zda jsme předsevzetí naplnili. Pokud nebudeme mít jasně vymezené, co tím "splněním" je, hodně špatně se nám to bude posuzovat.


Cíle jsou to, co nás žene dál. Vidina toho, co můžeme mít, udělat, koho můžeme ovlinit a nějak mi pomoci. Podle mě je skvělé nějaké cíle stále mít a zároveň si užívat i tu cestu k jejich naplnění. Mějte cíle hezky černé na bílém, napsané v diáři, na nástěnce, kdekoliv, a jednou týdně se na ně podívejte. Připomeňte si je a zrekapitulujte si v hlavě, zda k jejich naplnění děláte ty správné kroky. Někdy se totiž ztratíme ve vlastní hlavě a je dost možné, že jdeme proti našim cílům a ne jim vstříc.


Já si proto letošní cíle a předsevzetí napsala nejen do diáře na hlavní stranu, ale natočila jsem i video, ve kterém o všech šesti mluvím. Jaké jsou? A proč jsem zvolila zrovna takové? To vše se dozvíte v novém videu na mém Youtube.



Jaké cíle a předsevzetí máte pro letošní rok vy? Pochlubte se mi do komentářů!


Mějte se krásně a přeji krásný start roku 2019!


Papa, L.



372 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page