top of page

RECEPT: NEPEČENÝ CHOCOLATE OATMEAL CAKE

Aktualizováno: 13. 10. 2020

Spojte si v hlavě chuť kokosového mléka s čokoládou. Přidejte k tomu texturu hutné ovesné kaše a slušnou dávku bílkovin. Přesně z této kombinace pak vzejde tento parádní koláč. Hotový za 10 minut, nepečený, sytý a plný zdravých tuků. Navíc na něj budete potřebovat pouze 4 ingredience, takže o víkendu už nebudete mít žádnou výmluvu si nějakou zdravou dobrotu v kuchyni nepřipravit!



Budete na něj potřebovat:

- 1 plechovku kokosového mléka

- 30-50 g proteinu (já použila čokoláda-lískový ořech od Aktinu)

- 220 jemných ovesných vloček

- volitelné: oříšky, pokud máte rádi křupavé věci 😁


  1. Čokoládu si nasekáme na malé kousky a vložíme ji do velké mísy. Celou plechovku kokosového mléka ohřejeme v hrnci na plotně. Mléko nechceme nějak dlouho vařit, spíš ho jen přivézt do bodu varu a pak hned odstavit.

  2. K čokoládě přisypeme protein a jemně vše společně promícháme.

  3. Horké kokosové mléko přilejeme do mísy s čokoládou a proteinem a vše důkladně promícháme. Díky horkému mléku se nám čokoláda rozpustí a vytvoří se nám tmavá čokoládová tekutá směs.

  4. Do směsi následně po částech přimícháváme ovesné vločky.

  5. Formu na koláč si vysteleme pečícím papírem, na který následně rovnoměrně rozetřeme směs. Vše dáme ztuhnout do lednice na minimálně 2-3 hodiny. Výsledný koláč by měl být docela tuhý a “mazlavý”, takže se nebojte nechat koláč chladnout i o něco déle. Následně můžeme servírovat!



Pokud se rozhodnete nepečený chocolate oatmeal cake vyzkoušet, určitě mi nezapomeňte dát vědět na mém Instagramu.

Přeji dobrou chuť ❤️

L.



5 221 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page