top of page

#JEDUNAVÝKON VÍKENDOVÝ KEMP I S HROMADOU FOTEK!

Jestli je něco, co mě dokáže nabít energií a pozitivní náladou ještě na opravdu dlouhou dobu, jsou to moje holky z tréninkové skupiny #JeduNaVýkon. A co teprve, když s nimi strávím rovnou dva dny díky víkendovému dvoudennímu JNV kempu?


Minulý víkend byl naprosto dokonalý. V Praze se totiž v krásných prostorech Power Of Development gymu konalo naše další setkání a potkala se parta 34 silaček a jednoho siláka, kteří si přišli dát do těla, naučit se něco nového, zvednou nějaká ta PRka, poznat nové lidi a jednoduše strávit aktivní víkend s lidmi, kteří vnímají pohyb a zdravý životní styl stejně.


Celý kemp jsme zahájily malým občerstvením, nějakými těmi dárečky od sponzorů a úvodními informacemi o veškeré organizaci. Každá z holek navíc na kemp přinesla nějakou dobrotu, buchtu, koláč a musím říct, že to na začátku vypadalo spíš tak, že jsme se přijeli do Prahy najíst!:D Následovala silovější část sobotního programu a to snatche a přední dřepy. Holky se rozdělily do dvou skupin, aby byl dostatek prostoru, činek i mé kontroly nad jejich technikou a provedením. A šlo se na to!














Kdybyste jen viděli, jaké váhy tam padaly, jak se holky hecovaly, navzájem motivovaly, pomáhaly si na dřepech... ta atmosféra tam se dala opravdu krájet. Pár z nich ještě v životě nevzpíralo, takže jsme si vše projely od základů a některé holky šly oba workoutu jen s dřívkem/prázdnou osou. V tomto totiž není nikdy dobré někam pospíchat a vždy radím ostatním, aby se to raději nejdříve naučili pořádně naprázdno/s lehkou váhou, než rychle spěchali na velké váhy a riskovali tak špatnou techniku, nesprávně naučené vzorce pohybu a pak třeba i nějaké zranění.


Po tom, co jsme pozvedaly fakt slušné váhy (teda spíš holky, já ne!:D), přišel čas se maličko občerstvit a dát si chvíli oddych. Následovala gymnastická část plná průprav na ring muscle ups, následovaných třemi kratšími gymnastickými workouty. Každý trval 6 minut a cílem bylo udělat co nejvíce opakování daných cviků. V prvním workotu kliků a dřepů na jedné, v druhém kliků ve stojce a ve třetím shybů a TTB. Holky se sice docela zapotily, ale energie na další den určitě nějaká zůstala. Teda alespoň to tak další den vypadalo! 







Společná fotka na zakončení prvního skvělého dne musela být a hurá domů načerpat síly na další den!


V neděli jsme se díky posunu času i o hodinu déle vyspali a před devátou se opět sešli v gymu, abychom zahájili druhý nabitý den! Ten ale nestartovat rovnou akčně, ale spíše edukačně, jelikož se k nám na nedělní dopoledně přidala Klárka Vomáčková, skvělá trenérka a fyzioterapeutka, a připravila si pro skupinku jedunavýkon naprosto úžasný seminář o síle, zdraví, mobilitě a hromadě dalších věcí!






Já v průběhu semináře připravila hromadu věcí na odpolední program a po malém občerstvení jsme se vrhly na tu pořádně crossfitovou část! Holky jsem na základě výsledků z předchozího dne rozdělila na 11 týmů po třech a připravila si pro ně tři závodní workouty, aby zažily pořádnou atmosféru! Týmové závody byly připravené a šlo se na věc. Celou odpolední session jsme zahájily na vesle a cílem bylo naveslovat v týmu za 15 minut co nejvíce kalorií. Vítězný tým překonal hranici 250 cal za 15 minut! 💪🏼


Po kondici přišel čas na sílu a v druhém workoutu bylo cílem najít svoji maximálku na clean & jerk. Výsledek byl součet nejlepších pokusů všech členů týmu. Celý kemp jsme zakončili 20 minutovým AMRAPem, plným angličáků, švihadla, wallaballů, kettlebellu a hromadu dalších cviků. Holky makaly neskutečně a veřte mi, že každý, kdo se v průběhu těchto našich malých závodů nacházel v místnosti, bude nabitý energií a motivací na cvičení ještě několik týdnů!















Pak už přišlo na čas sčítání bodů, protažení a následné vyhlášení výsledků, které byly opravdu těsné, ale nakonec si první příčku a hromadu cen odneslo trio Nikča, Lucka a Lucia! ❤️




Musím říct, že ten pocit, co zažívám kdykoliv odjíždím z #JeduNaVýkon tréninkového kempu, bych přála alespoň jednou za život zažít každému. Ten pocit euforie, pokory, štěstí a možná tak i nějak z části pyšnosti. Na sebe, ale hlavně na celou tuto skupinu. BYLO TO NESKUTEČNÝ A .... UŽ JEDEME ZASE?


Dotazů na další kemp mi od víkendu přišla hromada a i když bych si přála z celého srdce, aby se taková věc děla klidně co dva tři týdny, bohužel jsem jen jeden člověk a vždy mám kapacitu plánovat a chystat pouze jeden kemp. Proto datum a místo dalšího kempu zatím nevím, ale na všem se už zase pomalu začíná pracovat a nemusíte se vůbec bát - za dlouho to nebude! To bych ani já nepřežila, hh:D Stačí proto sledovat sociální sítě, ať už můj Instagram, nebo Instagram @jedunavykon


Pevně věřím, že jsme vám i tímto malým fotoreportem ukázala, že tento tréninkový kemp je opravdu pro všechny - začátečníky i pokročilé. Hodně se věnujeme technice, učení nových věcí, ale zároveň je zde i vždy prostor naložit si pořádné váhy na osu a pořádně si zazvedat. V týmovkách je pak zase úžasné, jak si navzájem můžou holky pomáhat, nemusí se bát svých slabit, protože v tom nikdy nebudou samy. Chci tak ukázat lidem, že pohyb je opravdu neskutečná zábava, hlavně když se spojí lidi, kteří to vnímají stejně. A že holky opravdu nemusí mít ze zvedání vah strach, spíš naopak. No a že někdy vystoupit ze své komfortní zóny může přinést hromadu výhod, zážitků, nových kamarádů a upřímně jsem ještě nikdy neslyšela o někom, kdo by svého výstupu z této zóny litoval.

 

Pokud by vás zajímalo více i o tréninkové skupině #JeduNaVýkon, jejíž víc jak polovina silaček se účastnila i tohoto kempu, určitě se mi pro více informací můžete ozvat na jedunavykon@gmail.com. Místo na další krásku, co chce makat na svých cílech, se vždycky najde ❤️


Určitě nezapomeňte i zkouknout můj týdenní vlog, který z velké části obsahuje i tento nabitý kemp! A kdybyste chtěli vidět i pohled na celý kemp z druhé strany a to ze strany účastnice, která na kempu i poprvé v životě vyzkoušela samotný crossfitu, určitě omrkněte i Valentýnčin vlog.


Můj týdenní vlog:

Valentýnčin zážitek z #JeduNaVýkon kempu:


Za všechny fotky hrozně moc děkuju mému nejšikovnějšímu parťákovi Peťovi. A vám moc děkuji, že jste se ve článku dostali až sem! Pevně věřím, že vás kemp nabil hromadou motivace a energie i pouze z fotek nebo videa. Protože já mám pocit, že ji pořád ještě šíří 🙏🏼 No a největší poděkování patří všem #JeduNaVýkon dříčkám, které se kempu účastnily za jejich pozitivitu, dřinu, vzájemnou podporu, za jejich přístup ke sportu, k sobě samých i sobě navzájem. Znamenáte pro mě víc, než si jen  dokážete představit.


Zatím se mějte krásně!

Pa, L. ❤️






588 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page